Tänk på detta vid toalettköp

Köpa en toalett: Trender som inte får missas

Köper du en ny toalett och är nyfiken på de mest populära trenderna på toaletterna? VVS handlar fortfarande om en fin look, även om många fler saker har blivit viktiga. Hur använder du till exempel mindre vatten? Och vilka är möjligheterna att få toalettrummet att se mer mysigt och varmare ut?

Vi hjälper gärna dig med din badrumsrenovering. Vi har varit verksamma i branschen under många år och kan garantera dig ett bra resultat. Kontakta oss om du vill ha hjälp med ditt projekt runt Malmö.

Trender för toalettuppsättningen

  • Användning av naturliga material
  • Använd vatten sparsamt
  • Väggmålning
  • Förvara i korgar
  • Väggarna och golvet

Användning av naturliga material

Toaletten är idealisk för användning av naturliga material. En viktig trend inom sanitetsartiklar genom att titta bortom exempelvis den välkända keramiken och akrylen.

Nya möjligheter uppstår tack vare användning av bambu, natursten och till exempel trä. Bambu och trä ger ett varmt och naturligt utseende, medan natursten matchar ett tufft och robust utseende. På detta sätt har materialen sina egna egenskaper, som du kan få badrummet att se mycket annorlunda ut.

Du kan använda materialen för toalettuppsättningen eller kombinera dem väl. Tack vare lagringshyllor eller en spegel i dessa material, så du behöver inte göra mycket kostnader. Och vill du bli kreativ med det? Gör en vägg av skrot trä eller en vacker panel. Det ger ett helt annat utseende för att ge toaletten och toalettuppsättningen den uppmärksamhet de förtjänar.

Använd sparsamt vatten

I och runt huset blir det allt viktigare att hantera miljön på ett hållbart sätt. Genom att välja andra material och till exempel vara ekonomiskt med vattnet du använder. Toalettuppsättningen är också lämplig för detta tack vare de mer ekonomiska och hållbara modellerna som finns tillgängliga idag.

En toalett spolar vanligtvis bara sex liter rent dricksvatten om du använder det. Fler och fler apparater för toaletten blir tillgängliga som bara kräver två till tre liter vatten. På så sätt är de hälften mer ekonomiska och automatiskt bättre för miljön. Under tiden kan du fortsätta räkna med god kvalitet, så att du inte behöver kompromissa.

Väggkonst

Toaletten är i allmänhet inte utrymmet där många människor har konst på väggen. Eller plantera växter, precis som vackra blommor. Fortfarande är det en utmärkt idé där, om du har lite utrymme för det.

Vi tillbringar mycket tid på toaletten obemärkt, så det skadar inte att göra det till ett mer mysigt utrymme. Till exempel genom att hänga en målning eller använda andra tillbehör . Det behöver inte vara stort på det sättet medan toaletten ser mycket mindre kylig ut. Eller placera en vas med blommor, precis som annan dekoration. Det ger dig möjlighet att göra utrymmet vackrare och göra det mer ”personligt”, så att det passar bra med resten av interiören i huset.

Förvara i korgar

I kombination med toaletter blir det allt vanligare inom sanitetsanläggningar att använda naturliga material. Du kan tänka på till exempel de vackra korgarna som finns tillgängliga. Praktiskt för förvaring av artiklar som tidskrifter eller toalettrullar.

Letar du efter ett industriellt val? Använd då trådkorgar eller flätade korgkorgar. De ser snyggt ut och kombineras väl med många toalettapparater. Ett trevligt val, som du också kan säkerställa en lekfull helhet. Du kan använda den i olika riktningar, samtidigt som du skapar extra lagringsutrymme. Det är naturligtvis aldrig en dålig idé, eftersom det omedelbart får rummet att se mer snyggt ut.

Väggarna och golvet

Slutligen, i kombination med toalettapparaterna, är det en bra idé att tänka på golvet och väggarna som du använder. Alla typer av vackra plattor finns på golvet och på väggarna. I en solid färg och med ett mönster, precis som genom att kombinera de två.
Använd slående golvplattor eller skapa en fin kontrast med till exempel brickorna på bakväggen. I förhållande till toaletten och resten av anläggningen. Skapa på detta sätt ett speciellt utrymme i stället för det typiska vitt som många använder som standard. Vi hjälper dig gärna med inspiration, till exempel för att göra golv och väggar till ett riktigt blickfång.