Så här renoverar du ett badrum: tips & tricks

Planerar du att renovera ditt badrum snart? Då vill du förstås göra det eftertänksamt. Det är därför det är viktigt att du inte förbiser något. Läs alla tips och tricks för en lyckad badrumsrenovering här.

Tips för din perfekta badrumsrenovering

SKAPA PLATS

Ibland är det bra att få ditt badrum att se större ut än det faktiskt är. Skapa utrymme med speglar, ljusa färger och glasdörrar eller väggar. Lek också med ljuset. Och med en enkel lampa med en dimmer skapar du mer atmosfär än med stark belysning.

VÄLJ BEKVÄMHET

Fräschar du upp dig regelbundet vid din diskbänk? Då är ett rundat handfat det bästa valet. För i det rinner vattnet fortare än i en platt. Ge också en plats att hänga dina handdukar så att du alltid har dem inom räckhåll och ditt badrum inte ser rörigt ut.

VANLIGT KAKEL ELLER NÅGOT MED MER FÄRG

Väggplattor är det logiska valet för ditt badrum. De behåller inte fukt, vilket förhindrar att mögel bildas. Ändå är kombinationen med tapeter eller en färg också vacker. Välj i så fall en vattentät version. Och ge god ventilation med ett galler som leder ånga utåt.

GÅ FÖR ENKELHET

Ett mosaikmönster över hela ditt badrum skapar inte riktigt den oas av lugn som du letar efter under ditt skämmande ögonblick. Ett mönster är fint men ska inte dominera. Fyll inte på ditt (lilla) badrum med möbler och sanitetsartiklar. Till exempel ha ett bad och dusch på ett ställe. Och sätt tandborstar, … utom synhåll.

LITA PÅ VITT

Även om du kan bli frestad att doppa ditt badrum i din favoritfärg, är det inte en bra idé. Chansen är stor att du tröttnar på det efter ett tag. Vit är en tidlös färg som du kan kombinera obegränsat med andra färger. Sätt en glad accent i till exempel gardiner, dekoration osv.

TÄNK OCKSÅ PÅ GOLVET

Du lägger inte bara golv i ett badrum. Till exempel är en matta inte en bra idé eftersom svampar växer snabbt i den. Men vilken golvbeläggning? Keramiska plattor och natursten är de vanligaste badrumsgolven. Men kork, vattenresistent laminat och vinyl är också bra alternativ. Oavsett vilket golv du väljer, se till att det är halkfritt. Detta glöms ofta bort men är mycket viktigt i ett rum där det är fuktigt och därför halt.

SKA DU HA VÄRME?

Vid renovering är det en bra idé att också titta närmare på din uppvärmning. Den stora frågan är vilket system som är bäst. Golvvärme är perfekt eftersom dina bara fötter alltid känns sköna och varma. En radiator är användbar för att torka våta handdukar.

Dessa tips och tricks hjälper dig att ta de första stegen mot en badrumsrenovering eller bygga ett nytt badrum. Vill du få ännu mer inspiration? Kontakta oss så bokar vi in ett möte för att inspektera badrummet så ger vi dig förslag på hur man skulle kunna utforma badrummet. Kontakta oss för din badrumsrenovering i Malmö!