RENOVERING AV BADRUM: VARAKTIGHET, MATERIAL OCH KOSTNADER

Sanitetsindustrin har upplevt en positiv ekonomi i flera år. Ända sedan konsumenterna insåg att badrummet är en plats att koppla av har de renoverat sina badrum och förvandlat dem till ett personligt spa. En badrumsrenovering måste planeras så att kostnaderna hålls inom gränserna.

VARFÖR RENOVERA ETT BADRUM?

Malmös medborgare tillbringar i genomsnitt 45 minuter om dagen i badrummet. Badrummet kan vara så mycket mer än bara ett våtrum. Många i Malmö har badrum som senast för tjugo år sen renoverades. Detta uppfyller inte kraven från människor som lever under det senare milleniet. Så det talar för renovering av badrummet att detta rum och därmed fastigheten uppgraderas – och inte bara visuellt utan i alla punkter.

De flesta i Malmö vill åtminstone byta ut de gamla plattorna när de renoverar sina badrum. Men vid närmare granskning blir det klart att du med lite mer ansträngning kan förvandla ditt badrum till en oas av välbefinnande.

KOSTNADER FÖR RENOVERING AV BADRUM

Det är inte lätt att ge information om kostnaderna för en badrumsrenovering. De beror alltid på i vilken utsträckning arbetet utförs, vilket syfte det är, vilka material som används och hur stor budgeten är. Som en tumregel kan du komma ihåg att en omfattande renovering av badrummet enkelt kan kosta cirka 100 000 kronor. Om du planerar för 150 000 kronor är du på den säkra sidan, för stora badrum kan det till och med vara 200 000 kronor. Det finns knappast några övre gränser.

Trots de höga kostnaderna finns naturligtvis många besparingsmöjligheter – och dessa fanns inte tidigare. Vad menas är finansieringsmöjligheter, till exempel om tillgänglighetsaspekten beaktas vid renovering av badrum. Sådana åtgärder subventioneras med lån med låg ränta. Ett hinderfritt badrum ger inte bara ekonomiska fördelar utan hjälper även renoverare i ålderdomen att använda detta utrymme utan hjälp från tredje part.

VARAKTIGHETEN AV BADRUMSRENOVERINGEN

Varaktigheten av en badrumsrenovering är som kostnaden: det beror på många kriterier. Ju mindre badrummet är, desto snabbare kommer det att vara klart. Små badrum (upp till åtta kvadratmeter) kan vara färdiga på fem arbetsdagar om det inte finns några problem, inga felaktiga mått eller om allt levereras i tid. Oförutsägbara problem kan naturligtvis alltid fördröja badrenoveringens varaktighet.

En annan faktor är omfattningen av renoveringen och fastighetens ålder. Och: utförs renoveringen av ett professionellt byggföretag vars teammedlemmar är perfekt samordnade? Då kan du förvänta dig att arbetet kommer att gå snabbare än i företag som arbetar med olika hantverkare.

Om du fortfarande vill ha exakt information om hur länge du renoverat badrummet, bör du söka råd från en hantverkare. Han kommer inte att ge någon garanti under hela tiden, utan kommer att inspektera ditt badrum och uppskatta den tid som krävs baserat på det arbete som ska utföras.

Kontakta oss idag för en badrumsrenovering i Malmö!