GÖR ETT BADRUM LÄMPLIGT FÖR BARN

Höga handfat, släta plattor och skarpa kanter – skydda dina barn från faror och fallgropar i badrummet. Justera ditt badrum med hjälp av våra tips och tricks, eftersom de små har speciella krav på säkerhet och komfort.

SÄKERHET FÖR DINA BARN

Det finns flera faror som lurar för dina barn i badrummet. Vi har identifierat de största riskerna för dig och erbjuder användbara förslag på lösningar.

Gör dina golv halksäkra

Kombinationen av kakel och vatten skapar en hög risk för att halka i badrummet. Hur räddar du dig själv och din familj från att falla i badrummet.

Använd grova istället för släta brickor. Fördelen är uppenbar: mer grepp betyder mindre halka. Du kan uppnå samma effekt med små brickor. Fogarna säkerställer halksäkerhet. Det finns också badkar med speciellt belagda golv för att förhindra dig från att halka.
Ett annat alternativ är halksäkra mattor. Placera detta vid ingången eller vid badkaret eller duschen. Gummimattorna ger inte stöd i hela badrummet, men de är billiga, kräver lite ansträngning och ger utmärkta resultat på de farligaste platserna.

Ventiler som säkerhetsrisk

Ju mindre dina barn är, desto större är risken för brännskador från varmt vatten eller heta kranar. Speciellt den lågt placerade termostaten på ditt badkar kan skada små upptäcktsresande. Vi avslöjar hur du kan åtgärda detta.

Många beslag värms upp extremt kraftigt vid varmvattenförsörjningen. Byt ut dem mot nyare modeller med skållskydd. Du behöver inte längre oroa dig för att dina barn kommer att bränna sin känsliga hud på metallen.
Du kan skydda dina nära och kära från för varmt vatten med termostatkranar med temperaturbegränsning. Dessa möjliggör också en konsekvent varmvattenstråle.

Förvara farokällor på ett säkert sätt

Se till att du håller dina kosmetika och naturligtvis rengöringsprodukter utom räckhåll för dina barn. Detsamma gäller farliga föremål som nagelsax. Vi rekommenderar förvaring i skåp på högre nivå.

GE BARNEN KOMFORT

Det är inte bara dina barns säkerhet som är viktigt. Gör det också lättare för dem att använda badrummet.

Justera i barnhöjd

Dina yngsta ser världen från en annan vinkel. Ställ dig på knä i ditt badrum och se världen genom barns ögon. Med våra tips kan du också göra ditt badrum användbart för de små. Det största hindret här är handfatet, som hänger för högt för barn. En halkfri pall kan hjälpa till här. Om det är möjligt, placera ditt barns redskap direkt på sin höjd. Du kan till exempel hänga upp en extra spegel för dina barn och ställa in extra utrymme i ett skåp eller hylla under handfatet

Gör badrummet roligt

Barn gillar att saker är färgglada och intressanta. Dekorera delar av ditt badrum på ett barnvänligt sätt. Stick till exempel de små favoritmotiven på plattorna. Specialbeslag eller tillbehör erbjuder ett annat sätt att öka variationen. Dessa lyser eller har roliga former.

Vi hjälper dig mer än gärna med din badrumsrenovering i Malmö, kontakta oss för en kostnadsfri offert.