Badrumsskåp i det lilla badrummet

Placera badrumsmöbler i ett litet badrum? Det kan vara en ganska utmaning, särskilt om du vill hålla tillräckligt med frihet för att enkelt komma till duschen, till exempel.

Lyckligtvis är det inte omöjligt tack vare några användbara tips. Vi hjälper dig gärna på väg, även om du letar efter en vacker möbel med handfat eller tvättställ. Vi är med dig från start till slut, badrumsrenoveringar är något vi är specialiserade på i Malmö. Men även om en badrumsrenovering kanske inte är helt aktuell så ger vi gärna tips om det är något du undrar över.

Tips för badrumsskåpet

Är du nyfiken på våra tips för vackra badrumsmöbler? Vi listar dem för dig:

Bredd: upp till 110 centimeter
Djup: upp till 50 centimeter
Även utan lådor
Beställ badrumsmöbler
Häng en spegel

Bredd: upp till 110 centimeter

Begränsa möblernas bredd så att de inte omedelbart tar för mycket plats. Det är frestande att till exempel ta en dubbelkopia, men hur ofta använder du den samtidigt? Det är väldigt lyxigt att kunna stå sida vid sida. Omvänt är det inte oöverstigligt att vänta på varandra. Och ytterligare fördel? När du står tillsammans i det mindre badrummet verkar det omedelbart livligare och mer fullständigt. En efter en upplever du automatiskt mer utrymme.

Välj ett badrumsskåp med en bredd på upp till 110 centimeter. Du kan sedan välja mellan många olika modeller. Och se även modellerna på 90 centimeter breda. Kanske räcker det, så du vinner omedelbart yta. På ett djup av 50 centimeter sparar detta optiskt mer än du skulle tro.

Djup: upp till 50 centimeter

Ett sådant djup på 50 centimeter är en bra idé om du letar efter ett badrumsskåp i ett mindre badrum. Det sparar ”bara” 10 centimeter med en vanlig modell, som har ett djup på 60 centimeter.

I praktiken gör det mer skillnad än du kanske tror. Det är en bredd på 90 till 110 centimeter, så att en hel del kvadratcentimeter läggs till. Utrymme som gör det lite lättare att gå längs handfatet. Till exempel för att komma till duschen eller komma in och lämna rummet på ett enkelt sätt.

Även utan lådor

Det är till och med möjligt att välja ett prov med ännu mindre djup. Tänk i så fall på att lådorna generellt ger lite lagringsutrymme. Det är en relativt stor del av tvättstället eller handfat som hänger under den. Lådorna är ofta inte användbara på detta sätt.

Vill du spara så mycket utrymme som möjligt i det mindre badrummet, om du placerar ett badrumsskåp där? Modeller finns utan lådor. På så sätt behöver du inte lägga saker i ett utrymme som är för litet. Istället är möblerna trevliga och små, så att du helt enkelt kan placera saker på andra håll.
Tips: använd ett hängande skåp i en annan del av badrummet. Det behöver inte vara djupt heller. Och från marken verkar det som om skåpet tar mindre plats än det faktiskt gör. Mycket lätt att spara utrymme igen så att badrummet ser lite större ut.

Beställ badrumsmöbler

Det enklaste sättet att spara utrymme i ett mindre badrum? Förläng badrumsskåpet till en komplett uppsättning. Detta består av ett handfat, en spegel (skåp) och möblerna för att hänga under den.

Kombinationen av de tre gör det enkelt att spara utrymme. De är snyggt samordnade, så att så lite utrymme som möjligt går förlorat. Allt passar snyggt tillsammans och garanterar under tiden att tillräckligt med utrymme finns tillgängligt. Att lagra saker och att fortsätta röra sig fritt. I vissa fall även om du är i badrummet tillsammans, även om det tyvärr finns lite utrymme för det.

Häng en spegel

Kan inte förstora utrymmet, men vill göra så det ser större ut? Då är det en bra idé att hänga en badrumsspegel ovanför badrumsmöblerna. Det enklaste sättet att få det att se ut som det finns mer utrymme.

Tips: placera spegeln så bra som möjligt? Använd det för att enkelt titta utanför genom fönstret, om det finns ett fönster naturligtvis. Detta är det bästa sättet att säkerställa att den rumsliga effekten är så stor som möjligt.

Spegeln finns också med till exempel belysning. På det sättet ser badrummet ännu större ut. Dessutom är det inte nödvändigt att hänga en separat lampa, som också skulle ta plats.