Badrumsrenovering: trender

Toalett trender: Fem tips för ett unikt litet rum

Inredning av toaletten: var börjar du? Det är en utmaning för många som ofta slutar i icke-glittrande vitt med eventuellt en trim eller en slående kant. Med en vit toalett och kromkran, ovanför en fontän som utstrålar lite. Och det är synd, för allt är möjligt.

Vi vill visa trender och utveckling när det gäller toaletter. Till exempel med de tillgängliga golvplattorna, liksom för att göra toalettställen speciella på ett annat sätt. Så att toaletten blir ett vackert utrymme i huset. Och i resten av badrummet, att vara stolt över.

Badrumstrender: golvplattor och mer

Är du nyfiken på dagens toalett trender, vad gäller golvplattor och mer? Vi listar fem för dig:

  • Fiskbenskakel
  • Toalettpapper i väggen
  • Tryck på väggen
  • Trä och stål
  • Placera en växt

Fiskbenskakel

Vi känner alla till de fyrkantiga plattor och de är inte riktigt speciella i en rektangel. Åtminstone så länge du lägger dem rätt mot varandra. Så snart du väljer fiskbenskakel skapas omedelbart en helt annan stil.

Tips: Vad betonar fiskbensmönstret optimalt? Använd tydliga fogar, till exempel i en kontrasterande ljus eller mörk färg.

Med fiskbensgolvplattor är det fullt möjligt att göra en mycket speciell del av golvet i toaletterna. Något som omedelbart lockar uppmärksamhet och som också säkerställer att resten av rummet också ser mer speciellt ut.

Toalettpapper i väggen

Toaletten har ett antal praktiska saker som helt enkelt inte går att missa. Ett bra exempel på detta är toalettpapperet, för vi kan ofta inte klara det. Detta betyder dock inte att det borde vara tydligt i mitten av rummet. Eller på sidan på en typisk standardhållare.

Till exempel är det fullt möjligt att dölja toalettpapperet i väggen. Genom att göra ett urtag där, varav endast bottenplattan är synlig. Eventuellt med en klaff, så att rullarna är snyggt bakom ett slags lock. Det är ändå alltid inom räckhåll för enkel användning.

Eller gör några hyllor i högt upp på väggen, där de nya rullarna kan stå. Snyggt synlig för de flesta situationer, samtidigt som du hjälper till att förhindra att du går fel när du behöver det.

Skriv ut på väggen

På toaletterna erbjuder väggarna en god chans att göra något speciellt ur det. Något som tyvärr inte många vågar, till exempel för att utrymmet redan är relativt litet. Det är ungefär en kvadratmeter eller lite mer, så det finns en rädsla för att väggarna snabbt kommer åt dig.

Det är fortfarande en utmärkt idé att använda ett tryck på väggen i toaletten. I en vacker mörk färg med ett mönster, för att göra något speciellt. Inga problem, för i de flesta fall kommer du bara vara där en kort tid. Detta ger toaletterna ett helt annat utseende, medan det kan vara en billig tapet eller ett relativt litet antal brickor. Det enklaste sättet att få rummet att se helt annorlunda ut, även om du bestämmer dig för att tackla en av väggarna för tillfället.

Trä och stål

Letar du efter trenderna för en svalare toalett? Använd i så fall trä och stål, två material som passar bra i en mer industriell stil. Träet är till exempel väl lämpat som en hylla under diskbänken och naturligtvis för att hålla toalettvalsarna till hands.

Ståldelen av designen kan användas för rör och för dekoration, samt för att hänga en spegel i toaletten. På detta sätt återspeglas materialen på ett vackert sätt. Mycket naturligt och med den typiska tuffa looken för att toaletterna ska se väldigt annorlunda ut. Med några mindre ingripanden eller genom att göra om rummet från grunden. Till exempel i linje med badrummet.

Placera en växt

Det bästa alternativet om det finns lite mer utrymme på toaletterna? Sätt in någon växt inne på din toalett. Ett vackert grönt föremål som inte behöver mycket ljus. Eller en konstgjord växt, så du behöver inte oroa dig för det.
Det kanske känns sig lite konstigt till en början, men det är ett bra sätt att göra det speciellt. Med en naturlig stil, som passar bra till exempel användningen av trä. Detta minskar övergången från det varma och mysiga vardagsrummet till toaletten.