Badkaret är för alla

Är du osäker på att köpa ett badkar? Inte nödvändigt! Vi har listat upp varför ett bad verkligen berikar dig.

Bad är bra för att koppla av

Är du redo för lite avkoppling efter en lång arbetsdag? Då är ett bad en mycket bra idé! I badet kan du ändra tanken fullständigt och du kan stressa av. Ta ditt favoritmagasin eller bok, något trevligt att dricka och lägg eventuellt lite badsalt eller en brusande boll till ditt bad. Att tycka om! Vill du ta ett bad med din partner? Då är ett dubbelbadkar eller en bubbelpool perfekt för dig.

Det bidrar till en bättre natts sömn

Tycker du att det är svårt att sova på natten? Då rekommenderas det definitivt att ta ett varmt bad innan du sover. Ett varmt bad är en beprövad metod för att förbereda kroppen för sömn. Ta ditt varma bad cirka en och en halv timme innan du sover. Det finns då tillräckligt med tid för kroppen att svalna. Du somnar snabbare, sover djupare och känner dig ännu bättre utvilad nästa morgon.

Det är bra för ditt humör

Bad ger värme, optimism och minskar negativa tankar. Dessutom upplever du ofta komfort i badet och du kan njuta av tystnaden. Badets värme får dig att känna dig trygg. Allt detta säkerställer att du kommer ut ur badet med ett stort leende!

Det hjälper till med influensasymtom

När du får influensasymtom vill du naturligtvis bli av med dem så snart som möjligt. Några bra tips för en start till en influensa är: vila, håll värmen och öppna luftvägarna. Ett varmt bad passar perfekt in i dessa tips. Det varma badet öppnar luftvägarna och frossa är mycket mer uthärdligt i ett varmt bad.

Ett varmt bad lindrar muskelsmärta

Deltog du i den gruppklassen på gymmet lite för entusiastiskt? Eller har du udda jobb runt huset hela dagen? Då är chansen att du nu lider av muskelsmärta. Ett varmt bad kan ge lättnad. Badets värme säkerställer god cirkulation. Genom att förbättra blodcirkulationen i din muskelvävnad återhämtar du dig snabbare.

Du förbränner kalorier i badet

Naturligtvis är kaloriförbränning ingen anledning att ta ett bad, men det är ett trevligt extra. Du bränner ungefär samma mängd energi i ett varmt bad som under en halvtimme promenad. Så har du faktiskt gått med på att gå till gymmet, men känner du inte för det alls? Gå då in i ett varmt bad och slappna av utan att känna dig skyldig!

Ett bad är kul för barnen

Det är ofta en rolig aktivitet för barn att leka i badet. Perfekt, eftersom på detta sätt barnen har kul medan de också badas omedelbart! Har du flera barn som vill ta ett bad samtidigt? Då kan ett dubbelbadkar erbjuda en lösning. Kranen och avloppet i dessa bad är i mitten, så att barnen kan leka samtidigt. Naturligtvis kan du också hålla dem upptagna med leksaker som är lämpliga för badet.

Det är ett elegant tillägg till ditt badrum

Som du har läst i tidigare punkter har ett bad många fördelar. Men förutom alla dessa fördelar är ett bad helt enkelt ett elegant och lyxigt tillägg till ditt badrum. Du skapar en hälsomiljö i ditt eget hem. Naturligtvis finns bad i många olika former, storlekar och med andra egenskaper. Tänk på vad som är viktigt för dig när du köper ett bad.

Om du vill skaffa ett badkar så kan vi hjälpa dig. Vi är experter på badrumsrenoveringar i Malmö och hjälper dig att hitta och installera ditt badkar.